Tietoa valoista

Onko tuotteenne hyväksyttyjä tieliikennekäytössä?

– Kyllä ja ei. Kaukovalaisimistamme suurin osa on tieliikennehyväksyttyjä. Tuotteen lisätiedoissa lukee aina onko tuote hyväksytty tieliikenteeseen Suomessa.

Soveltuvatko valaisimet esimerkiksi pyöräkuormaajaan?

– Soveltuvat, kaikki valaisimet toimivat niin 12V järjestelmissä kuin 24V laajan jännitealueen vuoksi.  Tuotteet toimivat vähintään 10-30V järjestelmissä.

Mitä tarkoittaa valokeila?

– Valokeila tarkoittaa valaisimissa olevan heijastinpinnan muotoilua / kulmaa jonka kautta valo heijastuu. Tuotteissamme ovat seuraavanmukaiset valokeilat:

SPOT, eli valokeila on kapea, mutta valonkantama on pitkä, useimmiten avautumiskulma on tällöin 30°

FLOOD, eli valokeila on laaja, yleisimmin työvalojen valokeila on tälläinen, kun valoa tarvitaan laajasti muttei niin pitkälle. Tällöin valon avautumiskulma on useimmiten 60° 

COMBO, eli valokeila on yhdistelmäkuviolla. Useimmiten tälläisissä valoissa on laidoilla 60° avautumiskulma ja keskellä pistemäinen 30°

Kuinka pitkä elinikä valaisimilla on?

LED:ien merkittävin etu on pitkä elinikä, LED-komponenttejen teoreettinen ikä on jopa +30,000 tuntia! Tämän vuoksi valaisintarviketuotteemme ovat vain LED-valolähteisiä. Markkinoilla on monenlaatuisia työvaloja laidasta laitaan ja kaikki markkinoilla olevat tuotteemme ovat valikoituneet henkilökohtaisista pitkistä testauksista, jotta voimme taata toimivuuden Suomen olosuhteissa. Valaisimissamme käytettävät komponentit ovat vain ensiluokkaista, joten voimme taata pitkän eliniän tuotteillemme. Elinikään vaikuttaa suuresti myös mm. käyttölämpötila ja käyttörasitukset. Itse valaisimien rungot ja linssit eivät käytössä juuri kulu.

Mistä kyseisiä tuotteita voi ostaa?

– Tällä nettisivullamme on yläpalkissa Jälleenmyyjät-osio, josta löytyy lähin jälleenmyyjäsi. Myös voi jättää yhteydenottolomakkeen kautta tilauksen tai laittamalla sähköpostia tuomas@muonionrakennustarvike.fi

Tarvitsisin tuotteitanne asennettuna, miten tämä onnistuu?

– Tuotteillamme on valtuutettuja asentajia. Tarvittavat asennukset ja tuotteet löytyvät heiltä ja valtuutetut asentajat löydät täältä.

Paljonko sallittu kokonaisreferenssiluku on henkilöautossa?

– Henkilöautoissa ajoneuvon valaisimien yhteenlaskettu referenssiluku ei saa ylittää 100. Referenssiluvut selviävät ajoneuvon umpioiden merkinnöistä joissa on ilmoitettu paljonko yhdessä umpiossa on referenssi. Kaukovalaisimistamme referenssiluku löytyy useimmiten linssistä. Esimerkiksi: Ajoneuvon omien valojen referenssiluku on umpioissa 25, kaukovalopaneelin referenssiluku on 37.5, tällöin kokonaisreferenssiluku on 87.5, jolloin valoja on sallittu määrä. Mikäli tässä tapauksessa asennettaisiin 2kpl kaukovalopaneeleita, referenssiluku ylittäisi 100.

Mistä tietää, onko kaukovaloissa tarpeksi tehoa?

– Kaukovalaisimissa ilmoitetaan oletuksellisesti aina nimellisteho (wattimäärä) ja valoteho (lumenit). Nämä ei kuitenkaan takaa että valaisin olisi tarpeeksi tehokas… tai voi se olla, muutamille kymmenille metreille. Suuri vaikuttava tekijä hyvään kaukovaloon on sen valokeila. Oikeanlaisilla linsseillä oikeanlainen valokeila on sellainen, joka ei tuota turhaa hajavaloa auton eteen, vaan suuntaan tarkasti rajattuna valon kauaskantoisesti. Lux-määrä kaukovalaisimissa on erittäin tärkeä, lähes kaikissa tieliikennehyväksytyissä kaukovalaisimissa on ilmoitettu valoteho luxeina. Lyhyesti: 1 lux tarkoittaa sitä lukemaa, mihin asti valaisin kantaa valoa tehokkaasti. Hyvä vertaiskuva on esimerkiksi että 1 lux:in päässä oleva valoteho on sellainen, että voit lukea lehteä vielä sen valossa. Mm. Sunfox LED kaukovalopaneelissa (SF-G3B-45W) on 1 lux 332m, eli 332 metrin päähän valaisin näyttää kirkkaasti. Lopullinen kantavuus tässä valaisimessa on 663m (0.25lux).