Usein kysytyt kysymykset

Tietoa valoista

Kyllä ja ei. Kaukovalaisimistamme suurin osa on tieliikennehyväksyttyjä. Tuotteen lisätiedoissa lukee aina onko tuote hyväksytty tieliikenteeseen Suomessa.

Soveltuvat. Kaikki valaisimet toimivat niin 12V järjestelmissä kuin 24V laajan jännitealueen vuoksi. Tuotteet toimivat vähintään 10-13V järjestelmissä.

Valokeila tarkoittaa valaisimissa olevan heijastinpinnan muotoilua / kulmaa jonka kautta valo heijastuu. Tuotteissamme ovat seuraavanmukaiset valokeilat:

SPOT, eli valokeila on kapea, mutta valonkantama on pitkä, useimmiten avautumiskulma on tällöin 30°

FLOOD, eli valokeila on laaja, yleisimmin työvalojen valokeila on tälläinen, kun valoa tarvitaan laajasti muttei niin pitkälle. Tällöin valon avautumiskulma on useimmiten 60° 

COMBO, eli valokeila on yhdistelmäkuviolla. Useimmiten tälläisissä valoissa on laidoilla 60° avautumiskulma ja keskellä pistemäinen 30°

LED:ien merkittävin etu on pitkä elinikä, LED-komponenttejen teoreettinen ikä on jopa +30,000 tuntia! Tämän vuoksi valaisintarviketuotteemme ovat vain LED-valolähteisiä. Markkinoilla on monenlaatuisia työvaloja laidasta laitaan ja kaikki markkinoilla olevat tuotteemme ovat valikoituneet henkilökohtaisista pitkistä testauksista, jotta voimme taata toimivuuden Suomen olosuhteissa. Valaisimissamme käytettävät komponentit ovat vain ensiluokkaista, joten voimme taata pitkän eliniän tuotteillemme. Elinikään vaikuttaa suuresti myös mm. käyttölämpötila ja käyttörasitukset. Itse valaisimien rungot ja linssit eivät käytössä juuri kulu.

Tällä nettisivullamme on yläpalkissa Jälleenmyyjät-osio, josta löytyy lähin jälleenmyyjäsi. Myös voi jättää yhteydenottolomakkeen kautta tilauksen tai laittamalla sähköpostia tuomas@muonionrakennustarvike.fi

Tuotteillamme on valtuutettuja asentajia. Tarvittavat asennukset ja tuotteet löytyvät heilät ja valtuutetut asentajat löydät täältä.

Henkilöautoissa ajoneuvon valaisimien yhteenlaskettu referenssiluku ei saa ylittää 100. Referenssiluvut selviävät ajoneuvon umpioiden merkinnöistä joissa on ilmoitettu paljonko yhdessä umpiossa on referenssi. Kaukovalaisimistamme referenssiluku löytyy useimmiten linssistä. Esimerkiksi: Ajoneuvon omien valojen referenssiluku on umpioissa 25, kaukovalopaneelin referenssiluku on 37.5, tällöin kokonaisreferenssiluku on 87.5, jolloin valoja on sallittu määrä. Mikäli tässä tapauksessa asennettaisiin 2kpl kaukovalopaneeleita, referenssiluku ylittäisi 100.

Kaukovalaisimissa ilmoitetaan oletuksellisesti aina nimellisteho (wattimäärä) ja valoteho (lumenit). Nämä ei kuitenkaan takaa että valaisin olisi tarpeeksi tehokas… tai voi se olla, muutamille kymmenille metreille. Suuri vaikuttava tekijä hyvään kaukovaloon on sen valokeila. Oikeanlaisilla linsseillä oikeanlainen valokeila on sellainen, joka ei tuota turhaa hajavaloa auton eteen, vaan suuntaan tarkasti rajattuna valon kauaskantoisesti. Lux-määrä kaukovalaisimissa on erittäin tärkeä, lähes kaikissa tieliikennehyväksytyissä kaukovalaisimissa on ilmoitettu valoteho luxeina. Lyhyesti: 1 lux tarkoittaa sitä lukemaa, mihin asti valaisin kantaa valoa tehokkaasti. Hyvä vertaiskuva on esimerkiksi että 1 lux:in päässä oleva valoteho on sellainen, että voit lukea lehteä vielä sen valossa. Mm. Sunfox LED kaukovalopaneelissa (SF-G3B-45W) on 1 lux 332m, eli 332 metrin päähän valaisin näyttää kirkkaasti. Lopullinen kantavuus tässä valaisimessa on 663m (0.25lux).

Tietoa tilaus- ja sopimusehdoista

Tuotteet lähtevät tilauksesta viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Yhteistyökumppanimme on Matkahuolto, joten kaikki tilaukset toimitetaan Matkahuollon kautta asiakkaasta lähimpään toimipisteeseen.

Kyllä voi, tilauksen maksutavaksi voi valita laskun tilauksen yhteydessä, mikäli asiakas luottokelpoinen.

Kyllä voi, päävarastomme sijaitsee meillä Muoniossa, Puthaanrannantie 18.ssa. Tuotteiden noutamisesta ei tule lisäkuluja, mutta tuotteet täytyy olla maksettu ennen noutoa.

Voitte soittaa meille arkisin 09:00-17:00 tai lähettää sähköpostia tuomas@muonionrakennustarvike.fi asennuksiin liittyvissä ongelmissa, uudemmissa autoissa kytkentäsarjojen asennuksista saa helpommiten tiedon kysymällä henkilöauton omalta maahantuojalta.

Voi, asiakkailla on 14 vuorokauden palautusoikeus koskien kaikkia varastotuotteitamme. 14 päivää lasketaan tuotteen vastaanottamisesta. Mikäli haluat palauttaa tuotteen, ota ensin yhteyttä myyntiimme niin kerromme tarkemmat palautusohjeet. Hyvitämme palautuksesta täyden rahan takaisin aina asiakkaallemme.

Huomioitavaa: Tuote täytyy olla täysin myyntikuntoinen palautettaessa ja pakkauksen täytyy olla täysin ehjä. Palautus kuitenkin onnistuu, vaikka tuotteessa olisi PIENIÄ jälkiä, esim. ruuvien päissä jotka ovat syntyneet asennuksessa. Mikäli tuotteessa on merkittäviä jälkiä, mitkä ovat aiheutuneet huolimattomasta asennuksesta tms., ei täyttä hintaa voida tuotteesta hyvittää. Tällaisissa tapauksissa hyvitys katsotaan tapauskohtaisesti.

SUNFOX VALAISIMIEN JA ELEKTRONIIKAN TAKUUEHDOT

Kaikilla Sunfox-valaisimilla ja -elektroniikalla on kiinteä yhden (1) vuoden takuu. Takuuaika ilmenee myös tuotteiden pakkauksista. Takuu korvaa takuuaikana ilmeneviä valmistus- ja ainevirheitä.

Mikäli tuotteeseen ilmenee käyttökelpoisuutta oleellisesti heikentäviä valmistus- tai ainevirheitä, tuote täytyy toimittaa viipymättä ostopaikkaan. Jälleenmyyjä / Muonion Rakennustarvike Oy korjaa, vaihtaa tai hyvittää tuotteen kohtuullisessa ajassa, mikäli tuotteessa on valmistus- tai ainevirheitä. Tuotteen / osan takuukorjaus tai vaihto uuteen ei pidennä takuuaikaa.

 

Takuu ei korvaa seuraavia vikoja:

 • Tuote on rakenteellisesti muutettu
 • Tuote on avattu
 • Tuote on asennettu virheellisesti
 • Tuote on asennettu siihen kuulumattomalla tavalla
 • Tuotteen normaalia kulumista
 • Tuotteen huolimattomasta käytöstä
 • Tuotteen valmistajan suositusten vastaisesta käytöstä
 • Kosteusvauriosta (mikäli tuotteelle ei luvata kosteudenkestävyyttä)
 • Tuotteen vääränlaisesta säilytyksestä
 • Vaurioituneen tuotteen aiheuttamia korjaus- tai lähetyskustannuksia
 • Takuu ei korvaa jos tuotetta on käytetty kilpakäytössä